Kırkyıl Dibek Kahvesi 200 gr 

 

Kırkyıl Dibek Kahvesinin tabii ki en önemli özelliği, dibek içerisinde dövülerek pişirilecek hale gelmesidir. El emeği sonuçta. Bunun dışında içindeki bitkiler, Kırkyıl Dibek Kahvesini farklı ve özel kılan önemli şeylerden biri. Kahve tanecikleri Kırkyıl Türk Kahvesi kadar ince değildir, daha kıvamlı, hacimli ve iri tanelidir. Tadından bahsedecek olursak, Kırkyıl Türk Kahvesi kadar yoğun bir kahve tadı olmamakla birlikte, nispeten daha çok sütlü kahve lezzetini andırabilir.
İçindeki bitkileri merak ediyorsanız da söyleyelim: Kahve çekirdekleri, keçi boynuzu, menengiç, kakao, kahve kreması ve sahlep.

 

 

Kırkyıl Dibek Kahvesi Nasıl Yapılır ?  

 

 Cezveye kişi başı 1 tatlı kaşığı kadar Kırkyıl Dibek Kahvesi koyun. Ardından üzerine kişi başı bir fincan su ilave edip iyice karıştırın.
Ardından cezveyi ocağa alın ve hiç karıştırmadan pişirmeye başlayın. Kahve köpürmeye başlayınca taşmadan, hemen ocaktan alın ve fincanlara köpüklü kısmı pay edin.
Afiyet Olsun.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR