Kırkyıl Salep 250 gr Kutu (1000.560529)

Marka : Kırkyıl
Fiyat : ₺49,00(KDV Dahil)

Kırkyıl Salep 250 gr Kutu

 

Kış mevsimi denildiğinde ilk akla gelen içeceklerden biri olan Kırkyıl Salep, Osmanlı'dan beri günümüze miras kalmıştır. Aynı zamanda dondurmanın ana malzemesi olarak bilinen Kırkyıl Salep, bitkiden elde edilmektedir. 

 

 

Kırkyıl Salep Nasıl Yapılır?

 

  • 500 mililitre süt için 1 tatlı kaşığı Kırkyıl Salep ve 1.5 yemek kaşığı toz şeker yeterlidir.
  • Kırkyıl Salep yapımı için, sütü bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin.
  • Kırkyıl Salep ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Hafiften ısınan sütün içerisine salepli karışımı ekleyin ve tel çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Topaklanma oluşmaması için sürekli karıştırın.
  • Ortalama 30 dakika sonunda süt köpüklenmeye başlar ve koyu bir kıvam alır.
  • Hazırladığınız salebi fincanlara doldurduktan sonra üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Kırkyıl Salep  Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

 

  • Kırkyıl Salep yapımında doğal süt kullanmanızı öneririz. Eğer doğal süt yoksa, pastörize süt kullanabilirsiniz.
  • Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Aroma katmak için salebin içerisine vanilya veya tarçın çubuğu ilave edebilirsiniz.
  • Kırkyıl Salep yapımında en önemli nokta, sürekli karıştırmaktır. Aksi takdirde topaklanmalar oluşur ve sütün dibi tutar.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR